طعم للسمك : موضوع احد المتابعين
السلام عليكم
.......... انا كنت حابب اطرح موضوع على الاصدقاء وهو الصيد بالدود الابيض ( سمسم السبله ) انا شايف ان الدود دا محبوب جدا للسمك وبالذات السمك البلطى انا بصراحه من عشاق الصيد بيه وشايف ان فى ناس بتئرف منه او استخراجه مع ان ممكن تلبس جوانتى وانت بتستخرجه وان فيه مميزات كتيره عن الطعم العادى ( دود الارض ) بالنسبه لتحضير ( التزفير ) الدور او الدور قصير المدى يعنى لو رايح مكان لاول مره ومش عارف اذا كان شغال ولا لأ او المكان اللى انت متعود تروحه بس ممنع بتحضر ( بتزفر ) بالسمسم والسبله و بيكون سريع وبيجلب السمك بسرعه وكمان بيكون كبير ( والرزق من عند الله ) .......
- وانا هشرح للناس اللى حبه تجرب بيه اذاى يستخرجوه وهو على فكره غير مكلف بالمره وهو بيعتمد على المجهود الشخصى فقط .............
- شرح الدوده ...... هى دوده بتكون فى روث ( السبله ) المواشى ( البقر والجاموس ) عند تحلل هذا الروث لتحويلها الى سماد للاراضى الزراعيه وطولها لا يتعدى 1.5 سنتيمتر وهى فى اسلوبها ذى دودة الارض على طول تسلك طريقها للاسفل للهروب من الشمس والهواء وهذا السبب بيتم استخراجه
- اولا الادوات المستعمله للاستخراج ..........
1 - جوانتى يد .
2 - شيوال بصل او بطاطس ( فارغ ) لانه بيه ثقوب صغيره وكثيره مثل الشبكه كما مبين فى الصوره وممكن تجيبه من اى تاجر خضروات .
3- عدد 2 شيوال ارز او دقيق ( فارغ ) لان لا توجد بيه ثقوب نهائيا ويكون اكبر حجما من الشيول الاول وممكن تجيبه من اى علاف .
4 - وعاء بلاستيك كما مببن فالصوره وله خطاء ويتم ثقب الخطاء بثقوب صغيره جدا بدبوس ابره حتى يتنفس الدود بعد الاستخراج .
- ثانيا طريقة الاستخراج .........
نروح لاماكن قريبه من الاراضى الزراعيه او مزارع المواشى بحيث العمال او الفلاحين بتجمع الروث ( السبله ) فى الاراضى للتحلل كما مبين فى الصوره وفيه مكان قريب منى بجوار دائرى مسطرد وانت متجه للمرج من نزلة المؤسسه قبل نزلة مسطرد بواحد كيلومتر على اليمين بيتم التنقيب عن الدود فى الروث ( السبله ) المجفف وبيكون الدود فى مجموعاة كثيره بيتم تجميع الدود بالسبله فى احد شولة الارز بكميه تكفيك للتحضير ( التزفير ) والصيد و بيتم فرد شيوال الارز الثانى على الارض ومن فوقه شيوال البصل وبيتم فرد الدود بالسبله على شوال البصل بالتساوى ومن ثم بيسلك الدود طريقه الى الاسفل حيث من شوال البصل الى شوال الارز وبعدين بنجلوين السبله اللى فوق ( يعنى بنشيل اللى على الوش ونرميه ) لان الدود بيكون فى سبله فالاسفل وهو اول ما هتشيل اللى على الوش هيشم الهوا و وهينزل تحت وبكدا بيكون الدود اتصفا تحت فى شوال الارز بتجمعه ونضعه ف الوعاء البلاستيك .
وربنا يرزقنا جميعا
السلام عليكم
.......... انا كنت حابب اطرح موضوع على الاصدقاء وهو الصيد بالدود الابيض ( سمسم السبله ) انا شايف ان الدود دا محبوب جدا للسمك وبالذات السمك البلطى انا بصراحه من عشاق الصيد بيه وشايف ان فى ناس بتئرف منه او استخراجه مع ان ممكن تلبس جوانتى وانت بتستخرجه وان فيه مميزات كتيره عن الطعم العادى ( دود الارض ) بالنسبه لتحضير ( التزفير ) الدور او الدور قصير المدى يعنى لو رايح مكان لاول مره ومش عارف اذا كان شغال ولا لأ او المكان اللى انت متعود تروحه بس ممنع بتحضر ( بتزفر ) بالسمسم والسبله و بيكون سريع وبيجلب السمك بسرعه وكمان بيكون كبير ( والرزق من عند الله ) .......
- وانا هشرح للناس اللى حبه تجرب بيه اذاى يستخرجوه وهو على فكره غير مكلف بالمره وهو بيعتمد على المجهود الشخصى فقط .............
- شرح الدوده ...... هى دوده بتكون فى روث ( السبله ) المواشى ( البقر والجاموس ) عند تحلل هذا الروث لتحويلها الى سماد للاراضى الزراعيه وطولها لا يتعدى 1.5 سنتيمتر وهى فى اسلوبها ذى دودة الارض على طول تسلك طريقها للاسفل للهروب من الشمس والهواء وهذا السبب بيتم استخراجه
- اولا الادوات المستعمله للاستخراج ..........
1 - جوانتى يد .
2 - شيوال بصل او بطاطس ( فارغ ) لانه بيه ثقوب صغيره وكثيره مثل الشبكه كما مبين فى الصوره وممكن تجيبه من اى تاجر خضروات .
3- عدد 2 شيوال ارز او دقيق ( فارغ ) لان لا توجد بيه ثقوب نهائيا ويكون اكبر حجما من الشيول الاول وممكن تجيبه من اى علاف .
4 - وعاء بلاستيك كما مببن فالصوره وله خطاء ويتم ثقب الخطاء بثقوب صغيره جدا بدبوس ابره حتى يتنفس الدود بعد الاستخراج .
- ثانيا طريقة الاستخراج .........
نروح لاماكن قريبه من الاراضى الزراعيه او مزارع المواشى بحيث العمال او الفلاحين بتجمع الروث ( السبله ) فى الاراضى للتحلل كما مبين فى الصوره وفيه مكان قريب منى بجوار دائرى مسطرد وانت متجه للمرج من نزلة المؤسسه قبل نزلة مسطرد بواحد كيلومتر على اليمين بيتم التنقيب عن الدود فى الروث ( السبله ) المجفف وبيكون الدود فى مجموعاة كثيره بيتم تجميع الدود بالسبله فى احد شولة الارز بكميه تكفيك للتحضير ( التزفير ) والصيد و بيتم فرد شيوال الارز الثانى على الارض ومن فوقه شيوال البصل وبيتم فرد الدود بالسبله على شوال البصل بالتساوى ومن ثم بيسلك الدود طريقه الى الاسفل حيث من شوال البصل الى شوال الارز وبعدين بنجلوين السبله اللى فوق ( يعنى بنشيل اللى على الوش ونرميه ) لان الدود بيكون فى سبله فالاسفل وهو اول ما هتشيل اللى على الوش هيشم الهوا و وهينزل تحت وبكدا بيكون الدود اتصفا تحت فى شوال الارز بتجمعه ونضعه ف الوعاء البلاستيك .
وربنا يرزقنا جميعا
الدود الابيض ( سمسم السبله ) طعم السمك |
الدود الابيض ( سمسم السبله ) طعم السمك |
كاتب الموضوع Sherif Ragab على جروبات صيد السمك
0 التعليقات: